skip to Main Content

Het verhaal
Jonge mensen, kinderen, zijn alsmaar op zoek naar bevestiging. Waar ouders en begeleiders hun eigen normen en begrippen hanteren ontstaan er misverstanden. “De jeugd van tegenwoordig” is een nog steeds gebruikte term die ingezet wordt wanneer men het gedrag van een groep kinderen en/of jongeren generaliseert. Mede doordat ouderen vaak te ver verwijderd zijn van de belevingswereld van deze groepen.
De groep jongeren zoekt en vindt bevestiging bij elkaar. Wanneer twee heel jonge mensen genegenheid voor elkaar vinden en hartstochtelijk verliefd worden komen twee grote groepen tegenover elkaar te staan. Door jaloezie naar de onschuld en onbegrip voor zoveel onbevangen liefde bestrijden jongeren, opgejut door hun begeleiders en ouders, elkaar om het gelijk.

Vormgeving
Het verhaal van Romeo en Julia wordt verwerkt tot een modern liefdes verhaal waarin iedereen iets van zichzelf herkent. In een modern decor waarin nog veel ruimte is voor fantasie en eigen beleving, spelen, dansen en zingen jonge en volwassen spelers in een dynamisch en energieke voorstelling. De voorstelling is door deze aanpak zeer toegankelijk voor een uitéénlopend publiek in alle leeftijden. Vooral ook de jongeren zullen zeer gecharmeerd zijn van deze snelle en hedendaagse musical.

Muziek
De moderne en veelal bestaande en herkenbare muziek wordt ten gehore gebracht door een gezelschap van strijkers, een band en een koor. De muziek is soms lieflijk en romantisch maar ook de stevige klanken en bastonen van hardrock, punk en meer moderne muziek zullen klinken om de voorstelling tot grote hoogten te brengen.
Gedreven en professionele muzikanten staan garant voor het resultaat. Mogelijk mixed een DJ muziek en stukken text ter plaatse af in combinatie met de band, het koor en het strijkersorkest. Een rapper zou een belangrijke rol kunnen spelen.

Back To Top