skip to Main Content

Tijdens de data 19, 20 en 21 november 1993, was de eerste musical van Stichting Nogalwiedus een feit. Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het Jongerenkoor Baarle werd de musical The Westside Story op de planken gebracht.

De musical vertelt het verhaal van de ” Jets”, een Newyorkse jeugdbende, die een strijd voeren op leven en dood met de “Sharks”, een groep jonge Puertoricanen. Er wordt gevochten om de heerschappij over de straat. Besloten wordt door middel van een gevecht uit te maken wie de baas is. Maria, de zuster van de aanvoerder van de Sharks, en Tony, die tot de Jets behoort, worden verliefd op elkaar, maar ze moeten hun liefde geheim houden omdat ze rivalen horen te zijn.

Tijdens het gevecht wordt Maria’s broer, Bernardo, door Tony gedood. Voordat de vechtpartij zich kan uitbreiden komt de politie en allen vluchten… Maria is ondanks het gebeurde bereid Tony weer te ontmoeten. Na die ontmoeting houdt Tony zich schuil. Een valse mededeling, namelijk dat Maria vermoord zou zijn, doet hem zijn schuilplaats verlaten. Op het moment dat Tony Maria in levende lijve terugvindt, wordt hij door een Shark doodgeschoten. Maria’s verdriet om de zinloze moordpartij brengt de leden van de beide bendes nader tot elkaar.

Back To Top